Over mij

Welkom op mijn website. Ik ben Lydia. Geboren in Heemskerk in 1984. Zo lang als ik me kan herinneringen teken ik. Eerst vooral met potlood en houtskool maar sinds 2012 schilder ik ook met olie- en aquarelverf.

Tekenen is voor mij altijd een uitlaatklep geweest. Een manier om ‘iets moois’ te maken. Om een emotie vast te leggen. Om te ordenen en rust te creëren te midden van chaos. Ik haal inspiratie uit alles om me heen: de natuur, gezichten, gedichten, muziek en dromen.

Ik was nog heel klein toen ik dingen uit mijn omgeving begon na te tekenen. In mijn eerste herinnering hierover was ik zelfs nog zo jong, dat ik gefrustreerd raakte over het feit dat het niet lukte om precies te tekenen wat ik in mijn hoofd had. (Het ontbrak me simpelweg nog aan fijne motoriek). Gelukkig kreeg ik steeds meer vaardigheid in het vertalen van het beeld in mijn hoofd naar een beeld op papier. Ik merkte tot mijn verbazing dat mijn tekeningen ook de mensen in mijn omgeving raakten. Het bleek een manier om mensen te bereiken.

Na jarenlang alleen te hebben getekend omdat het leuk was, wilde ik me er toch verder in verdiepen en van verf had ik geen verstand. In 2012 zocht ik daarom iemand die mij kon leren schilderen. Ik kwam uit bij Schildersschool Rob de Reus waar ik 4 jaar bij in de leer ben geweest. Hier leerde ik alles over olieverf, de kleurenleer (alle kleuren kunnen maken uit blauw, rood, geel en wit en daarmee sturen), werken met lagen en vooral nóg beter leren kijken. Maar ook ben ik gaan experimenteren met af en toe wat losser werken. Door niet alles ‘af’ te maken creëer je ook een spanning die het werk ten goede komt.

In 2014 verkocht ik mijn eerste schilderij. Sindsdien heb ik enkele illustraties en portretten in opdracht gemaakt. Ik vind het mooi om voor iemand een herinnering aan een plek of een persoon op deze manier vast te kunnen leggen. Zeker wanneer die herinnering alleen nog terug te zien is op een klein gekreukeld fotootje of iets dergelijks. Of omdat je (klein)kinderen zo snel groot worden en je door een schilderij elke dag weer even kan genieten van die onbevangen blik in hun ogen.

 

In het dagelijks leven werk ik als opticien (sinds januari 2019 mede eigenaar van Ursem Optiek), ben ik getrouwd met Jerre en hebben we samen twee prachtige dochters.

 

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Ik ben bereikbaar op telefoonnummer 06-51969861 (mocht ik niet opnemen spreek dan de voicemail in dan bel ik u terug) of per mail op info@lydiaursem.nl